METALFEST 2024 potvrzuje novou trojici kapel! IRON WILL, MAX ENIX a MELODIUS DEITE!


METALFEST OPEN AIR 2024 – 31.5. – 2.6.2024, Amfiteátr Lochotín, PLZEŇ

13. ročník mezinárodního metalového festivalu METALFEST OPEN AIR, který se koná ve dnech 31.5. – 2.6. 2024 v tradičním a velmi oblíbeném amfiteátru Lochotín v PLZNI má jednu z dosud nejsilnějších sestav kapel v historii. A to ještě nebyly oznámeny všechny kapely! Nicméně, moc už jich nezbývá, a tak dnes odhalujeme hned 3 nově potvrzené bandy! Italská psychologicko-rocková kapela IRONWILL, nová mezinárodní progressive-symphonic metalová kapela MAX ENIX a symphonic-power metalová banda z Thajska – MELODIUS DEITE!

IRONWILL –Kapela je součástí širokého kaleidoskopického spektra, do kterého jsou zapojeny všechny umělecké formy: hudba, fotografie, video, komiks, ilustrační díla a umění. IRONWILL neochvějně věří, že rocková hudba a další umělecká díla jsou tím nejlepším způsobem, jak lidem předat světlo do duší, které každý z nás pro život potřebuje. Hudebně jde o mix metalu, rocku, blues a funky s lyrickými a klasickými podbarvením. Po všech směrech zajímavý hudební projekt, který měl u nás svoji premiéru loni na Masters of Rock!

MAX ENIX – je mladé mezinárodní alternativní rockové seskupení okolo Maxe Enixe, skladatele, zpěváka, textaře, manažera, herce atd..., který má za sebou bohatou profesní minulost. Na METALFESTU se vám představí ve své live premiéře s písněmi, které mají jedinečný zvuk i vizi a otevřou vám dveře do nového, nevšedního rockového vesmíru. Jejich prvotina, koncepční dvojalbum „Far From Home“ (2023) je fúzí progresivního-symfonického-post rocku/metalu, filmové hudby s rozmanitými prvky hip hopu a jazzu. 

MELODIUS DEITE – je symphonic melodic progressive power metal se sídlem v Thajsku. Toto pětičlenné kombo se vyznačuje svými pokročilými dovednostmi a jedinečnou kombinací subžánrů Heavy Metalu, jako je symfonický metal, power metal, progresivní metal, a dokonce i ty nejextrémnější žánry. Po vydání 4 studiových alb jsou letos MELODIUS DEITE připraveni představit vám svoji loňskou novinku „Demonology“. Na METALFESTU v PLZNI!  

Sestava kapel 13. ročníku METALFESTU v PLZNI je různorodá, pestrá a skutečně metalově hodně barvitá! Tohle bude ročník, který nastaví laťku dalším letním festivalům setsakramentsky vysoko! Buďte u toho!

Festivalové vstupenky, za super cenu, platnou do konce ledna, kempy a parkování objednávejte exkluzivně na těchto stránkách.