TARJA TURUNEN a MARKO HIETALA spojují své síly a dorazí s exkluzivní show na plzeňský


...METALFEST!

METALFEST OPEN AIR 2024 – 31.5. – 2.6.2024, Amfiteátr Lochotín, PLZEŇ

METALFEST 2024 vytahuje z rukávu další eso! Po dlouhých 18 letech se na jednom pódiu ve společné show představí TARJA TURUNEN a MARKO HIETALA! Jejich společné turné s názvem „Living the Dream – The Hits Tour 2024“ bude na jaře brázdit jižní a střední Amerikou. Avšak pozor! Hned potom se Tarja s Markem přesunou na zcela unikátní a exkluzivní vystoupení, které dávají dohromady pro plzeňský METALFEST!


TARJA vydala své první album největších hitů: „Best of Tarja – Living the Dream“, na které sama vybrala písně. Většinou ty její, a hlavně pak fanoušky nejoblíbenější. Album představuje její nový singl „Eye of The Storm“ spolu s materiálem ze všech jejích rockových alb „My Winter Storm“, „What Lies Beneath“, „Colours in the Dark“, „The Brightest Void“, „The Shadow Self“ a „In the Raw“.


TARJA je plným právem označována jako královna symfonické rockové scény a je úplně nejznámější finskou sólovou umělkyní na světě. Celosvětové slávy se dočkala tím, že byla po devět let hlasem a tváří finské metalové skupiny NIGHTWISH, se kterou získala zlaté a platinové desky v mnoha zemích. V kapele ale nezpívala sama, kouzlo řadě hitů dodával i nezaměnitelný hlas charismatického baskytaristy Marka Hietaly.


MARKO má za sebou hodně složité a těžké období, které ho nakonec donutilo k odchodu z NIGHTWISH. Necítil se dobře, trpěl depresemi, nespavostí, úzkostmi, poruchou pozornosti a přesto, že se léčil, rozhodnutí z kapely odejít mu nakonec pomohlo. Pokusil se znova najít sám sebe. S muzikou však neskoncoval a po dvou letech klidu se vrátil s novými sólo hudebními kousky. Speciálně pro plzeňský METALFEST nyní s Tarjou vybírají skladby, ve kterých vám v amfiteátru Lochotín společně zazpívají.


Tohle bude silný a neopakovatelný hudební zážitek plný emocí!


Festivalové vstupenky, za super cenu, platnou do konce roku, parkování a kempy můžete objednávat exkluzivně na těchto stránkách.


Do toho, 13. ročník plzeňského METALFESTU bude jednoznačně jedním z nejsilnějších ročníků vůbec!