Dnes odstartoval plzeňský METALFEST a FREEDOM CALL vydávají nový singl


...věnovaný právě tomuto festivalu!

Pokud by byl zadán průzkum, který by zjišťoval, na kterých koncertech bývá publikum nejnadšenější, FREEDOM CALL by se umístili hodně vysoko. Tato melodic-power metalová kapela kolem sympatického frontmana Chrise Baye pravidelně zanechává po svých show publikum v naprosté euforii, ještě dlouho po skončení. Fanoušci jsou unášeni chytlavými písněmi a energií, kterou na ně FREEDOM CALL navalili. A přesně to se na loňském METALFESTU v PLZNI podařilo zdokumentovat a díky CD a Blu-ray uchovat na věčnost! Novinka od FREEDOM CALL nazvaná „The M.E.T.A.L. Fest“ a vyjde už 14. července, tedy den před jejich dalším live vystoupením u nás, na MASTERS OF ROCK ve VIZOVICÍCH!


Dnes, přesně na zahájení letošního METALFESTU, vydává kapela první singl z tohoto alba, píseň, složenou jako poctu tomuto festivalu „The M.E.T.A.L. Fest“.


„Když jsme byli pozváni hrát na Metalfestu v PLZNI v České republice, slyšeli jsme, že na festivalu bude k dispozici nejen špičková nahrávací technika, ale také osm až deset profesionálních kamer. Spontánně jsme se rozhodli naši show tedy natočit. Poté jsme také nahráli naši show na letišti Eventhall v Regensburgu, abychom získali dostatek materiálu pro bonusový materiál a zajímavé záběry ze zákulisí.“



Výsledkem je všestranný průřez oběma koncerty, nebo, jak to Bay nazývá, „slátanina, ve které pro nás byla autenticita důležitější než nějaký bezduchý, lesklý high-end produkt“. A skutečně, „The M.E.T.A.L. Fest“ je všechno, jen ne sterilní nahrávka.


Přátelé, užijte si „The M.E.T.A.L. Fest“ a celý letošní METALFEST v PLZNI a těšte se na neděli, kdy vám Chris BAY představí tento nový song osobně, naživo, jen se svou akustickou kytarou!