METALFEST je tady za týden! Věnujte pozornost informacím o parkování a stanování!


METALFEST OPEN AIR 2023 – 2. – 4. 6. 2023, Amfiteátr Lochotín, PLZEŇ

Příští týden, touhle dobou, už to bude v PLZNI, v amfiteátru Lochotín, dunět metalem! Podívejte se ještě jednou na všechny možnosti týkající se parkování a stanování.

Placené kempy a parkoviště v blízkosti areálu jsou již úplně plné a místo pro váš stan nebo auto už zde není možné pořídit!

Parkoviště Na Jíkalce
Pokud máte lístek na parkování koupený přes festivalový web, zaparkujte na velkém parkovišti „Na Jíkalce“. Příjezd na parkovací louku bude možný jednosměrnou cestou z ulice Křimická (ulicemi Touškovská a Na Okraji), výjezd pak ulicí Nade Mží. Parkoviště bude v provozu od čtvrtka 1.6.2023 od 12:00 hod.

Veřejné tábořiště Na Jíkalce
Vedle parkoviště „Na Jíkalce“ budou také vyhrazeny 2 louky pro stany. Toto veřejné tábořiště bude vybaveno Toi Toi záchody a mobilní umývárnou Vošboule. Součástí tábořiště bude i občerstvení. Do veřejného tábořiště „Na Jíkalce“ je možné vnášet jídlo i pití, platí zde ale zákaz rozdělávání ohňů!

Modrý a Zelený kemp
Máte-li lístek do Modrého nebo Zeleného kempu, máte vyhráno! Oba kempy se nacházejí v blízkosti areálu a jsou v tuto chvíli už vyprodané. Možné je doobjednat pouze osobu do již koupeného stanu. Tyto kempy budou oplocené, hlídané, vybavené ToiToi toaletami a v těsné blízkosti kempů budou umístěny sprchovací kamiony. U těchto kempů není možnost žádného parkování – bude umožněno jen krátké zastavení pro vyložení stanů a zavazadel.  Provoz kempů bude spuštěn ve čtvrtek 1.6.2023 od 12:00 hod. Do Modrého i Zeleného kempu je možné vnášet jídlo i pití, platí zde ale zákaz rozdělávání ohňů.

Karavany, obytná auta
Místa pro karavany se nacházejí kousek od festivalového areálu ve 2 sekcích. Příjezd na parkoviště pro karavany je možný ve čtvrtek 1.6.2023 od 12:00 hod. Ulicí Pod Vinicemi. Pokud máte karavan, ale nestihli jste pořídit parkovací místo (kapacita je již vyprodána), další možností je zakotvit Váš koráb v Autokempu Ostende Bolevák (http://www.bolevak.eu/) a využít k dopravě na festival speciálně vypravené autobusy – jízdní řád zde: https://www.metalfest.cz/files/pdf/2023_MOA_shuttle_bolevak.pdf

Další možnosti kempování
Nemáte-li koupeno místo v Modrém nebo Zeleném kempu a vezete s sebou stan, máte možnost zakempovat v Autokempu Ostende Bolevák a využít k dopravě na festival speciálně vypravené autobusy – jízdní řád v linku výše.

Další možnosti parkování
Poblíž areálu jsou parkovací kapacity velice omezené! Můžete využít:
- podélné staní ul. Pod Vinicemi (pouze v místech, kde to umožňuje přechodné dopravní značení)
- Parkoviště Lochotínská (u Jysku)
- Parkoviště pod mostem Generála Pattona (pouze v sobotu a neděli)
- Parkovací dům Rychtářka - Truhlářská 5, https://www.parkingplzen.cz/cz/parkovaci-domy/parkovaci-dum-rychtarka/
- Parkovací dům OC Plaza - Pobřežní 17, https://plzen-plaza.klepierre.cz/sluzby/kratkodobe-parkovani/
- část parkoviště u OD Globus - Chotíkov 385, https://www.globus.cz/plzen-chotikov/mapa-a-kontakty.html
- Autokemp Ostende Bolevák  - http://www.bolevak.eu/

DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ
- pro hladký průběh celého festivalu prosím respektujte dopravní značení a pokyny pořadatele
- placené parkoviště před ZOO slouží pouze pro návštěvníky ZOO
- parkujte auta jen na místech k tomu určených
- nestavějte stany mimo vyhrazené kempy

Děkujeme za dodržování pravidel. Váš respekt a ohleduplnost nám pomůže udržet a rozvíjet METALFEST v jedinečném prostředí Amfiteátru Lochotín.

Festivalové i jednodenní vstupenky můžete ještě do pondělka objednávat na těchto stránkách nebo až do zahájení festivalu v sítích Ticketportal, Ticketmaster, Ticketstream, Plzeňská vstupenka nebo GoOut.

Vstupenky se budou prodávat také v pokladně na místě. POZOR! Platba zde bude možná pouze v hotovosti!